7 doplňků, které vyladí váš svatební outfit k dokonalosti

Svatební sezóna je v plném proudu, takže pokud vás čeká účast na nějaké veselici, máme pro vás 7 skvělých tipů na doplňky, díky kterým projevíte svůj skvělý vkus a originální styl.

 

Kravata nebo raději motýlek?

Základním pravidlem pro nošení motýlka je, že tam kde je vhodné mít kravatu, můžete směle mít i motýlka. Nenechte se ale mást, protože naopak to neplatí. Pokud je na nadcházející veselku požadován formální dress code ve stylu „White tie“ nebo „Black tie“, tak v tomto případě je motýlek jedinou správnou volbou. A proč si vybrat motýlka? Motýlek má oproti kravatě jednu nespornou výhodu, nemusíte totiž řešit, zda má správnou délku a šířku jako u kravaty, takže si ušetříte jedno trápení a případný módní faux pas. A pokud rádi vyčníváte z davu, tak místo klasického látkového nebo koženého motýlka si můžete vybrat z originálních dřevěných motýlků.

 

Když kravata, tak se sponou

Kravatová spona není nutnost, ale je to skvělý přítel, protože zajistí, aby vám kravata nelítala všude možně, nemáčel jste si jí v talíři, a aby pěkně zůstala celý den a večer na svém místě. Mimo to se jedná i o skvělý doplněk, který podtrhne váš styl a při správné volbě vám dodá i na reprezentativnosti. Stejně jako vy, může být i vaše spona na kravatu naprosto originální.  Malý tip Lva Salónů: ideální uchycení spony je ve výšce mezi třetím a čtvrtým knoflíkem na košili.

 

Kapesníček do saka

Kapesníček do saka je trochu opomíjený doplněk, který dokáže oživit váš oblek. Má však ještě jednu skvělou funkci, víte jakou? Díky kapesníčku se můžete velmi snadno a s grácií sladit se svou partnerkou – stačí zvolit kapesníček ve stejné barvě, jako jsou partnerčiny šaty. Kapesníček do saka využijete nejen na slavnostních událostech, ale také při obchodním setkání nebo ve volném čase. Kapesníček můžete poskládat několika různými způsoby. Na svatbu doporučujeme klasický trojúhelníkový styl skládání, který je vhodný právě pro formální příležitosti.

 

Třešnička na dortu v podobě manžetových knoflíčků

Svůj styl můžete podtrhnout ještě správným výběrem manžetových knoflíčků. A jak správně vybrat a nosit manžetové knoflíčky? Při nošení dbejte na to, aby správně vykukovaly. Toho docílíte tím, že zvolíte správnou délku rukávů nejen u košile, ale také u svršku (saka nebo fraku). Na společenské oslavy se hodí lesklé a výrazné typy manžetových knoflíčků. Pokud byste se účastnili svatby ve stylu Boho, která by se konala v přírodě a téma svatby by byla zaměřena právě na přírodní materiály, zde by bylo možné zvolit dřevěné manžetové knoflíčky.

 

Kšandy, šráky, kšíry, šle

Je jedno, jak jim říkáme, pravdou zůstává, že jsou originálním doplňkem, který z relativně nudného outfitu vytvoří zajímavý zážitek. Ačkoliv někdo může šle vnímat jako staromódní doplněk, pravdou je, že v současné době se kšandy těší stále větší oblibě. Vyjma jednobarevných šlí v umírněných barvách, které se snadno ladí s ostatními doplňky, najdete v nabídce i skutečně neotřelé varianty, které naopak váš outfit oživí, a vy budete nepřehlédnutelní. Ke kšandám se skvěle hodí motýlek.

 

Kožená klasika

Pokud neradi vyčníváte z davu a přesto si zakládáte na eleganci a stylu, kožené doplňky jsou pro vás tou pravou volbou. Mezi koženou klasiku jistě patří opasky, peněženky či obaly na karty. Výjimkou není ani kožený set barevně sladěného opasku a motýlku, který vám ušetří čas při výběru a hledání vhodných variant. Výhodou je, že kožené doplňky mají široké využití a tak nebudou jen tak ležet ve skříni čekajíc na vhodnou slavnostní příležitost. Také se snadno kombinují a není problém tyto doplňky sladit do jednotného barevného provedení. Díky tomu působí velmi vkusně.

 

Tip Lva Salónů

Neviditelné spodní prádlo by mělo být v základní výbavě každého správného gentlemana a to nejen na svatbě. Díky neviditelnému triku se vyhnete nevzhledným koláčům potu na své košili, což je především v letních dnech k nezaplacení. Pokud vás netrápí koláče potu, ale neradi nosíte košili na holém těle, pak doporučujeme neviditelné pánské tílko, které je z příjemného materiálu a má velmi tenké švy, takže okolí ani nepozná, že ho máte na sobě. A pokud to dress code dovolí a vy se na svatbu chystáte ve světlých kalhotách, pak vám pod ně vřele doporučujeme neviditelné trenýrky, díky kterým zůstanete v suchu a díky skvělému zpracování nebudou švy viditelné a to ani pod upnutými kalhotami.