Dárky pro muže, se kterými nešlápnete vedle

Také nepatříte mezi nekonečné studnice nápadů na super dárky? Nevadí. Sepsali jsme pro vás přehled, se kterým vyberete ten pravý dárek pro (svého) muže snadno a rychle.

 

Pro vlasáče

Pokud se oslavenec pyšní lví hřívou, pak si jistě zakládá na její perfektní úpravě. Kvalitní přípravek na vlasy bude trefa do černého. Vybrat můžete hned z několika kategorií. Základem pro každého vlasatce je určitě hřeben.  Dále se neobejdou bez kvalitní péče o vlasy, mezi které patří šampón a kondicionér i vlasový olej a tonikum. Když je kštice rozčesaná a opečovaná, přichází na řadu styling. To je trochu vyšší dívčí, protože produktů na vytvoření stylového účesu je na trhu hodně. Od pomád, past, krémů přes hlíny, vosky, pudry až po gely, spreje a laky. Pokud chcete proniknout do tajů jak, kdy a co je ideální použít, doporučujeme náš článek Jak vybrat přípravek na vlasy.

 

Dárkové sady pro vlasaté

Pokud se chcete vydat cestou nejmenšího odporu, tak ideální volbou je vybrat dárkovou sadu, jako je třeba Reuzel Clay Matte, která obsahuje hlínu na vlasy (standardní i cestovní balení), šampon i hezkou a praktickou toaletní tašku. Oblíbené jsou také dárkové sady od značky Hey Joe. Vybrat si můžete sadu s matnou pomádou nebo se silně tužící. Obě dárkové sady obsahují i skládací hřeben. 

 

Pro vousáče

Vybrat dárek pro vousáče, to je čirá radost, protože je opravdu z čeho vybírat. Jednou z možností je vybrat nějaké stylové a funkční nádobíčko, které vousatý muž ocení. Mezi takové určitě patří kvalitní nůžky na vousy nebo hřebeny a kartáče, které pročísnou i ten nejhustější vous. Pro fajnšmekry můžete pořídit žehličku na vousy. Také můžete potěšit (svého) vousáče péčí, která je ideální pro podporu růstu vousů. A pak je tu celá armáda rozmazlující péče o vousy, jako jsou šampony a kondicionéry, oleje, balzámy a vosky. Odpovědi na vaše otázky týkající se olejů, balzámů a vosků najdete v článku Rozdíl mezi olejem, balzámem a voskem na vousy.

 

Dárkové sady pro vousaté

Nejznámější a zjevně i nejoblíbenější českou značkou, která se specializuje na péči o vousy je beze sporu Angry Beards. Jestli chcete sázku na jistotu, tak Angry Beards Jack Saloon velká kosmetická sada je trefa do černého – obsahuje totiž kompletní péči o vousy. Pro muže, kteří upřednostňují elegantní dřevitou vůni, je perfektní volbou sada od značky Byjome Comestics, která obsahuje kartáč na vousy, balzám a olej. Sada na vousy Noberu Tobacco Vanilla do švédské značky Noberu, která je specifická opojnou vůní vanilky a tabáku, je také skvělou volbou, která potěší.

 

Pro vyznavače hladkého oholení

Je váš oslavenec vždy hladce oholen? Tak to ho jistě potěší kvalitní náčiní nebo péče před, během a po holení, případně obojí. Hladké oholení zajistí holicí strojek, shavetta nebo břitva. Jaký je mezi nimi rozdíl se dozvíte v našich článcích Ráno vstanu a oholím se aneb strojek nebo shavetta? a Rozdíl mezi shavettou a břitvou. Určitě by ve výbavě neměla chybět ani štětka na holení, která promasíruje pleť a pěkně napění přípravek na holení. Nebo můžete vybrat pečující kosmetiku. Před holením se používají oleje, krémy a gely, které připraví pokožku na holení a sníží tak riziko poranění. Přímo na holení je možné použít mýdlo, pěnu, gel nebo krém. Pokud potřebujete, tak článek Po čem klouže žiletka? vám pomůže udělat si jasno, jaký je v nich rozdíl. 

 

Dárkové sady pro hladce oholené

Skvělou volbou je dárková sada na holení Žižka od Angry Beards, která kromě gelu a balzámu obsahuje také shavettu na holení. Skvělou sadou pro moderního muže, která také obsahuje shavettu, ale navíc i štětku na holení, olej, krém i balzám a navrch ještě luxusní ručník na tvář, je Cut-Thorat Shaving Set od britské značky The Bluebeards Revenge. A pro opravdové muže je tu sada na holení s krásnou vůní cypřiše, asijské trávy vetiverie a svěžího bergamotu – Proraso Cypress and Vetyver. Italská značka Proraso myslí i na muže s velmi citlivou pokožkou – pro ty je ideální dárková sada v plechová krabičce Proraso Sensitive, která obsahuje výtažky z aloe vera a je vhodná i pro velmi citlivou pleť.

 

Pro všechny chlapy, co mají styl

Raději darujete něco trvalejšího než kosmetické přípravky? Pak vřele doporučujeme vybrat kvalitní koženou sadu opasku a motýlka. Pokud byste chtěli ještě něco navíc, není problém k sadě vybrat koženou peněženku (klasiku i dolarovku) nebo kožený obal na karty ve stejné barvě. Jestli vás zaujal motýlek, ale raději byste veselejší variantu než je jednobarevná kůže, tak mezi látkovými motýlky ji určitě najdete. K stylovým drobnostem, které muže potěší, určitě patří i hezké manžetové knoflíčky a spony na kravaty.

 

 

Tip Lva Salónů

 

Pokud chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, tak doporučujeme dárkový kufřík od oblíbené britské značky Morgan’s. V kufříku obdarovaný najde olej před holením, který se dá používat i jako olej na vousy, balzám po holení, vyhlášenou kolínskou Vintage 1873, krém na vousy, vlasový olej s arganovým olejem a stylingový krém na vlasy.

A pokud si ani teď nevíte rady s perfektním dárkem nebo už vás tlačí čas a nestíháte dárek koupit, nechte, ať si oslavenec vybere sám, co ho potěší. Darujte mu jednoduše některý z dárkových poukazů.