Jak bojovat proti vypadávání vlasů?

S padáním vlasů se v životě potká většina z nás. Někdo dříve, někdo později. Důvodů, proč k němu dochází, může být habaděj. Není však třeba hned věšet hlavu! Způsobů, jak mu předejít nebo jej zastavit, je nejméně stejně tolik. Nabídneme vám tak několik osvědčených tipů pro boj s řídnoucí hřívou – jestli tedy nestojíte o předčasný účes Bruce Willise, čtěte dál.

Jak předejít vypadávání vlasů a co je příčinou?

Za nejčastější příčinu plešatění bývá označována genetika a nevyvážená hladina hormonů v těle. Zda máte dědičné předpoklady k nadměrnému vypadávání vlasů si ověříte jednoduchou otázkou – jsou mí předci plešatí? Pokud vaše odpověď zní „ano“, je třeba začít s prevencí. A to nejlépe hned.

Plešatý muž

Co se týče hormonů, ty bývají v hlavní roli především mezi dvacátým a třicátým rokem věku. Tělo produkuje nadměrné množství testosteronu, na který jsou vlasové folikuly citlivé – a to nejvíce v přední části vlasové linie. Důsledkem jsou tedy nechvalně proslulé kouty.

Dalšími faktory, které ovlivňují bujnost vaší kštice, jsou nadměrný stres, nevyvážená strava, a především nekvalitní či nedostatečná péče o vlasy.

Jak s padáním vlasů bojovat?

Zásadní je začít s péčí o vlasy včas. Včera bylo nejspíš pozdě. A to obzvlášť pokud vás matka příroda postavila na neférovou startovní čáru. Prevence je totiž to nejdůležitější, co můžete pro své kadeře udělat. Neotálejte tedy a zařaďte alespoň některé (nejlépe však všechny) z následujících triků do svého života!

Upravte svůj jídelníček – Zařaďte potraviny bohaté na zinek a biotin (neboli vitamín H). Jsou to antioxidanty, které podporují růst vlasů. Najdete je například v mase, luštěninách, játrech či mořských plodech.

1. Používejte vhodné přípravky na vlasy – Nekvalitní šampony s vysokým obsahem chemikálií můžou na vaší hlavě nadělat pořádnou paseku. Najděte alternativu mezi přírodnějšími produkty – nejlépe těmi, které jsou designovány přímo pro muže s podobnými problémy. Nejlepší volbou jsou potom přípravky s vysokým obsahem kofeinu.

2. Buďte ke svým vlasům něžní – Nedřete hlavu ručníkem dosucha a vyvarujte se nadměrnému používání fénu a jiných „vychytávek“. Také buďte opatrní s horkou vodou – vysoké teploty připraví váš skalp o důležité esenciální oleje a vysuší vaši pokožku, což se vlasovým kořínkům rozhodně líbit nebude.

3. Zkuste masáže hlavy – K tomu vám dokonale poslouží při aplikaci šamponu masážní aplikační kartáč. Pravidelné masírování hlavy prokrví folikuly a zajistí správný přísun živin. Můžete využít speciální vlasové kartáče, které byly navrženy přímo pro tento účel.

4. Nebojte se vlasových olejů a elixírů – Tyto doplňkové produkty zařídí dodatečnou výživu a ochranu vlasů. Ty nejen že nebudou zbytečně strádat, budou navíc i skvěle vypadat. Dbejte však na jejich správnou aplikaci!

Kvalitní přípravky pro péči o vlasy najdete zde.

Doufáme, že jsme vás přesvědčili, že boj proti vypadávání vlasů není tak nerovný, jak se na první pohled může zdát. Správná péče o vaše kadeře dokáže udělat divy. Důležitá je však důslednost, vytrvalost a včasný start, tak neztrácejte čas a pusťte se do toho ještě dnes!

Buď Lev Salónů!