Jak často si mýt vlasy?

Jedna jednoduchá otázka a mraky názorů. Jedni tvrdí, že jednou do týdne to stačí, druzí zase, že čím si hlavu umýváte častěji, tím lépe. Kde však leží pravda? Jednoduše řečeno - někdy uprostřed.

Tou pravdou je, že by se k tomuto problému mělo přistupovat individuálně. Každý má jiný typ vlasů a jiný denní režim, takže není přesně možné určit jedno jasné pravidlo, kterým by se měl řídit každý muž. Existuje však interval, do kterého by se měl vejít každý. Neměli byste vlasy nechávat přespříliš dlouho bez mytí, zároveň to ale není dobré přehánět. Obojí může mít vliv na kvalitu vaší hřívy, a to ne v pozitivním slova smyslu.

Beviro kosmetika na vlasy

Co je moc a co je málo?

Ten, kdo si myje vlasy každý den, je zbytečně připravuje o jejich přirozený kožní maz a tím se podrobuje riziku vysoušení pokožky. Ač každému na hlavě roste něco jiného (někdo má delší vlasy, někdo kratší; někomu se mastí více, někomu méně), nikomu neprospěje, když se bude o tuto přirozenou ochranu vlasů ochuzovat.

Naopak při nedostatečném umývání hlavy šamponem se tohoto mazu vytvoří a nahromadí přespříliš, což většinou končí nepěkně vypadající, mastnou kšticí, která bude navíc i trošku zapáchat, v nejhorším případě tím podpoříte i tvorbu lupů, lámavost a vypadávání vlasů – a to si jistě nepřeje nikdo z nás.

Jak často si tedy vlasy mýt?

U většiny mužů je nejlepší očistnou proceduru provádět jednou za dva dny. Tak dovolíte vlasům využít výhod, které jim poskytuje přirozený kožní maz, ale nedáte jim možnost se moc zašpinit a umastit. Dalším plusem tohoto přístupu je snadnější styling vlasů – ty budou lépe držet tak, jak si budete přát.

Důležité také je používat správné přípravky. Při používání levných a agresivních šamponů byste totiž zavedením lepšího režimu moc nezískali. Je dobré si pořídit takový šampon, který bude odpovídat typu a momentální kvalitě vašich vlasů. Jestli si kadeře umýváte s velkou frekvencí, poohlédněte se po takových přípravcích, které jsou uzpůsobeny častému používání. Od věci není ani zařazení kondicionéru, a to obzvlášť jestli jsou vaše vlasy sušší.

Buď Lev Salónů!