Jak na pánský účes z pohodlí domova?

U domácího stříhání se muži rozdělují na dvě skupiny. Jsou chlapi, kteří si bez kadeřnických rukou profesionála nenechají upravit ani vlásek, ale jsou i tací, kteří plně důvěřují svým blízkým a nechají se ostříhat v domácím prostředí. A o těchto mužích bude právě dnešní článek. S tímto detailním manuálem pro Vás však bude domácí stříhání hračka!

Jak si doma upravit vlasy

Jak se ostříhat doma? Jednoduše! 

Je sice pravděpodobné, že účes nebude jak z profesionálního Barbershopu, můžete pro to však udělat maximum. A jelikož je v poslední době v módě tzv. Taper Fade sestřih, prozradíme Vám jednoduché kroky k jeho dosažení.

Krok 1: Potřebné rady a nástroje. Hned v úvodu stříhání budete potřebovat holící strojek na vlasy s různými nástavci. Doporučeno je holit vždy proti směru vlasů. Tím nevynecháte žádný vlas a docílíte rovnoměrného střihu. Pod sebe si určitě dejte něco, z čeho vlasy lehce setřepete, jako je například velký ručník.

Krok 2: Upravte si linie! Horní vrstvu vlasů, která zůstane dlouhá načešte dopředu a pokuste si připravit linie, od kterých budete vlasy zkracovat do ztracena. Vlasy si můžete namočit, aby se nepletly mezi ostatní.

Krok 3: Začínáme zkracovat do ztracena první vrstvou! Zní to možná jednoduše, ale chce to hodně trpělivosti. Princip spočívá v tom, že od temene hlavy směrem dolů budete postupně snižovat nástavec! Nejdříve si tedy připravte nejdelší nástavec, kterým budete stříhat první vrstvu (záleží, jak chcete krátký účes), doporučujeme 5 milimetrů. Tímto nástavcem oholte vlasy na bocích i vzadu od temene až ke krku po celé hlavě, kde chcete vlasy zkracovat.

Krok 4: Druhá vrstva! Dále si vyměňte nástavec za další, přibližně o 1 až 2 milimetry kratší. Tímto nástavcem uděláte další vrstvu tak, aby část delších vlasů zůstala nahoře. V přechodu do ztracena zastřihovač lehce odtáhněte, aby byl přechod přirozený a netvořil ostré hrany.

Krok 5: Třetí Vrstva! Tato poslední, konečná vrstva bude vyholena opět o něco kratším nástavcem, přibližně o milimetr. Nástavcem stříhejte vlasy od krku a opět nástavec lehce odtahujte od hlavy. Hrubý sestřih máme hotový a důležité je, aby nikde nezůstala viditelná hrana.

Krok 6: Dolaďte detaily! Zátylek vyholte úplně do hola. Tím celý účes krásně vynikne a vy se tak aspoň nebudete muset další týden znovu stříhat. Nastává také prostor pro doladění detailů. Opatrně upravte účes kolem uší a spánku a oholte chloupky na krku. Odstraňte přebytečné neostříhané nebo zapomenuté vlasy. Můžete také doladit tvar celého účesu. 

Krok 7: Vršek žádnou drastickou změnu nepotřebuje. Stačí pouze upravit vlasy v přechodu do ztracena.

Krok 8: A máme hotovo! Teď už jen zbývá dodat vlasům závěrečný styling pomocí vhodných produktů. 

Váš tým Lev Salónů!