Jak se holit shavettou

Holení shavettou je přesné, levné, stylové a ekologické! Jedniným břitem se navíc holí jen ti praví Lvi Salónů. Udělej si na sebe čas a proměň holení v oblíbený rituál!

Proč používat shavettu? 

Shavetta nabízí dokonalé oholení, přestože se spíše používá pro upravené a přesné kontury, či na dotvarování tvaru vousů. Můžeš ji využít i na oholení celé tváře, pokud si už s ní dostatečně věříš. Při prvním holení shavettou můžeš mít pocit nejistoty, to ale po pár oholeních ihned zmizí.  Holení shavettou praktikovali i naši dědečci, což je velkým důkazem její praktičnosti a kvality. Dnes se s ní setkáte nejčastěji v kvalitních barbershopech. 

Shavetta

Příprava na holení 

Nejprve si musíš do shavetty připravit žiletku, kterou rozpůlíš přehnutím hned v obale, aby ses nepořezal. Otevři shavettu a polovinu žiletky vlož dovnitř. Každá shavetta má jiné otevírání a nabíjení, tudíž neexistuje jeden přesný návod. Pokud je žiletka upevněna, nabití shavetty bylo úspěšné. Žiletku musíš pravidelně měnit (vydrží zhruba 2-3 oholení, což pravděpodobně pocítíš i sám). Kvalitní žiletka je naprostým základem! 

Před holením a samotné holení

Jako před každým holením by sis měl na tváři roztáhnout póry, ať už horkou sprchou, koupelí nebo přiložením horkého ručníku na tvář.

Dále můžeš použít kosmetiku před holením, která ti pokožku ideálně připraví.

Nutností je kvalitní kosmetika na holení (mýdlo, gel či pěna na holení) po které bude žiletka krásně klouzat a ty se tak nepořežeš. Můžeš využít i misku na holení, ve které si z mýdla na holení rozmícháš pomocí štětky hustou pěnu. Štětkou také naneseš přípravek na místa, které chceš oholit. Nech přípravek chvíli působit, tvoje vousy to změkčí a holení bude znatelně snazší.

Při samotném holení je doporučeno držet ostří proti kůži pod úhlem asi 40 stupňů a holit se po směru růstu vousů. Pokud bys chtěl oholení plně do hladka, můžeš po holení po směru otočit shavettu a holit i proti směru růstu. Pokud bys holili ihned proti směru, tvoje pokožka by zůstala značně podrážděná.

Po holení

Po holení si obličej opláchni od vousů a zbylého přípravku na holení. Obličej usuš a aplikuj kosmetiku po holení (například voda po holení, která o něco více pálí, ale zato rány pořádně zatáhne). Pokud ti teče krev (po prvním holení shavettou určitě bude), použij ten nejlepší přípravkem pro zastavení krvácení - kamenec. Ten si jednoduše namoč do vody a přilož na ránu. Ta se zcela uzavře a krvácení po chvíli přestane. Pokud máš citlivou pokožku, můžeš použít jakýkoliv balzám po holení, který pokožku zklidní. Můžeš aplikovat i hydratační krém, pokud víš, že se ti po holení vysušuje pokožka. Pokud chceš krásně vonět, jasnou volbou je kolínská.

A teď už nezbývá nic jiného, než se vydat na pořádný Lov!

Váš tým Lev Salónů.