Jak se obléct na pohovor

Jak se obléct na pohovor

Nespoléhejte se na to, že si vystačíte s tím, co máte v hlavě. Ať už jste mozkový inženýr nebo ne, váš outfit (a vůbec upravenost) bude součástí posudku personalisty a bude se k němu přihlížet. Na můj vkus někdy až moc. Určitě by bylo jednodušší, kdybychom žili ve sluníčkovém světě plném duhuprdících jednorožců, kde rozhodují pouze naše znalosti a schopnosti. Ale lidé, kteří vybírají nové pracovníky pro svou firmu to tak cítit nemusí.

Doporučujeme jednoznačně oblek!

Oblek je absolutní fundament. Bez něj ani nevycházejte. Oblek, košile, sladěný pásek a polobotky o Vás říkají, že o danou práci máte zájem, že k u přistupujete s úctou a že znáte základy společenského vystupování. Tedy to, jak budete oblečení, bude jeden z hlavních faktorů rozhodování a rozhodně se nevyplatí to podcenit.

Ovšem každý má jiný styl a jiné představy. A vzít si tmavou košili s jednobarevnou kravatou či motýlkem, jednobarevný pásek a polobotky - to nikdy nebude krok vedle. A ten, kdo vás bude posuzovat, na druhou stranu určitě nebude žádný módní specialista. 

Buď Lev Salónů!