Jak si správně mýt obličej

Ano, i muži by se měli věnovat péči o svou pokožku. A prvním krokem na této cestě je umývání obličeje. Možná si říkáte, že to přece dělá každý, všichni si myjeme obličej… Myjete si ho však správně? Statistiky ukazují, že až 66 % mužů nedbá na metody ani produkty, které využívají k umývání svých tváří. Vězte, že umýt si obličej „v jednom vrzu“ s vlasy a šamponem opravdu není to nejlepší, co můžete udělat. Jak tedy na to?

Základní zásady správného mytí obličeje se dají shrnout do pěti jednoduchých kroků – tady jsou:

Krok první: Umyjte si ruce

Zdá se to jako banalita, ale je to první a velmi zásadní krok v rámci péče o vaši pokožku. Mýt si obličej neumytýma rukama přece nedává žádný smysl – negovalo by to všechnu vaši snahu (na rukách se totiž vyskytuje nadprůměrné množství bakterií a dalších neřádů, a ty si po obličeji určitě roztírat nechcete, že?).

Zew for men aseptické mýdlo s koloidním stříbrem 85 ml

Před každým mytím obličeje je tedy dobré si zopakovat i rutinu mytí rukou, kterou máme touhle dobou všichni pořádně nadrcenou – tedy pořádně si vydrhnout dlaně, zápěstí, hřbet ruky a nezapomenout ani na oblast mezi prsty a pod nehty.

Krok druhý: Opláchněte se vlažnou vodou

Tohle je celkem jasné – odstraníte tak povrchové nečistoty a zvlhčíte kůži před aplikací skincare produktů. Jen pozor na teplotu vody – příliš horká může vaši pokožku poškodit, příliš studená zase uzavře póry a mytí by tedy nebylo tak efektivní.

Krok třetí: Použijte správný přípravek

Při výběru správného produktu k čištění pleti je třeba dbát na typ vaší kůže a podle toho taky vybrat správné mýdlo. Jestli tedy máte spíše suchou pokožku, vyberte hydratační přípravek; jestli máte pokožku mastnou, sáhněte po něčem, co vyčistí vaše póry, ale nebude naopak pleť moc vysoušet.

Množství mýdla, které budete nanášet, by v zásadě nemělo být větší, než je průměr korunové mince. Když použijete méně, nebude vaše lázeň dostatečně důkladná, když použijete více, budete jen zbytečně plýtvat.

Krok čtvrtý: Přípravek správně aplikujte

Přípravek je třeba nanést rovnoměrně po celém obličeji – na čelo, na tváře, nos, nezapomeňte ani na oblast brady. Určitě obličej nedřete nehty, kartáčky ani ničím podobným. Použijte bříška prstů a obličej jemně „masírujte“ po dobu přibližně jedné minuty. Poté se znovu pořádně opláchněte vlažnou vodou.

Krok pátý: Exfoliace a zvlhčení pleti

Exfoliace (nebo také peeling) je proces zbavení se odumřelých buněk kůže. Tento proces není třeba opakovat každý den, naopak postačí ho provést jednou za týden. Vyčistíte tak pleť více do hloubky, zamezí výskytu akné a pomůže s regulací tvorby olejů ve vaší kůži.

Úplně posledním krůčkem je použití zvlhčovacích přípravků, které jsou určeny k hydrataci a pomůžou tak obnovit a zcelit pokožku. Komponenty, které je dobré, aby takový přípravek měl, jsou třeba výtažek z aloe, kyselina hyaluronová či vitamin E. Zvlhčovací přípravky je nejlepší používat po každém mytí obličeje.

Váš tým Lev Salónů!