Jak si uvázat kravatu I.

Návod na uvázání kravaty co by klišé v rámci všech módních blogů najdete samozřejmě i u nás. Kravata totiž asi nikdy nevyjde z módy, i když teď u její klasické varianty vnímám lehký útlum. Postupně se vytrácí a nahrazuje ji lehká rozhalenka nebo nějaký ten klasický vázací motýlek či jeho extravagantnější dřevěná podoba, která je momentálně velmi oblíbená. Je to totiž hmatatelný doplněk (třeba jako brož či hodinky) a ne kousek látky, který se musí pořád rovnat a utahovat, aby neškrtil přes límec.

Jak uvázat suk Four-in-hand

Podíváme se tedy na to uzlování - na brutální klasiky i uzly z alternativních vesmírů, které se nemá cenu ani učit.  Našeho bobříka uzlů načneme tím nejjednodušším a nejčastějším postupem, který je rychlý a lehký na zapamatování. Anglický název „Four-in-hand“ mi spíš připomíná titulek, pod kterým by mělo stát logo „Brazzers“ spíš než cokoliv, co by se mělo týkat kravaty. Nejrozšířenější teorie ohledně vzniku tohohle lascivního názvu je ta, že takovýto uzel nosili členové londýnského klubu Four-In-Hand. 

 Jak uvázat suk Four in Hand

Nejrozšířenější jednoduchý / úzký uzel - Four-In-Hand. 

Jak uvázat suk Windsor Full

Další velmi oblíbené a také poměrně jednoduché vázání se nazývá Windsor (v tomto případě plná varianta, tedy Full). Je to široký uzel vhodný pro košile s širokým límcem, kde nepůsobí jako pěst na oko. Uzel je symetrický, pevný, pohodlný a výrazný. A co především, má mnohem lepší název než uzel o úroveň výše.

Jak uvázat suk Windsor 

Symetrický a pěkně široký uzel Windsor. Začněte s velmi krátkým užším koncem. Čeká vás hodně omotávání.

Jak uvázat suk Half-Windsor

A nakonec toho příspěvku uvedeme zlatou střední cestu mezi oběma předchozími uzly. Je to vázání Half-Windsor nebo „jednoduchý Windsor“, který je o něco menší a užší než jeho větší a starší brácha.

Jak uvázat suk Half Windsor

Zlatá střední cesta v podobě Half-Windsor uzlu. Tak akorát velký, tak akorát symetrický.

Pro další typy vázání pokračujte na pokračování článku. 

Váš tým Lev Salónů!