Jak si uvázat kravatu III.

Ve třetím díle našeho vázankového seriálu se odvážeme a ukážeme Vám to nejsložitější, co si můžete na krku vykouzlit. Jsou to komplikované a předimenzované uzly pro vázankové nerdy, kteří mají natrénováno a ví, v jakém bodě přesně začít, aby člověku na konci zbylo pod uzlem aspoň trochu kravaty. Oproti předchozím dílům Jak si uvázat kravatu I. a Jak si uvázat kravatu II. tu ale nebudou obrázkové návody „krok za krokem“.

Jak uvázat suk Eldredge

Začneme obskurním uzlem Eldredge. Doporučujeme trénovat s vázankami z polyesteru, protože se nezmuchlají, i když je zauzlujete padesátkrát po sobě. A to je při tréninku nového uzlu tohohle kalibru celkem potřeba. Eldredge je široký, přebujelý a výrazný. 

Suk na kravatu Eldredge

Volíme vždy jednobarevnou kravatu bez vzorků, jinak by to působilo chaoticky a uzel by nevynikl.

Jak uvázat suk Trinity

Další kuriozitkou je Trinity. Fascinující obskurnost. Souměrný uzel, který se z dálky snadno splete s Windsorem či jiným běžným širokým uzlem. Z blízka je ovšem patrné, že se skládá ze tří pravidelných dílů, které budí dojem opravdové extravagance.  
Pozornost vzbudí, ale pro mě platí to, co u Eldredge – na jakoukoliv oficiálnější příležitost si ho nedoporučujeme brát. Pokud se ale chystáte na párty, kam by se náhodou hodila kravata, sáhli bychom dnes právě po tomhle kousku, protože s ním budete Lev Salónů.

Suk na kravatu Trinity

Zde je velmi dobrá decentní pruhovaný kravata, protože už z dálky zdůrazní koncept uzlu.

Jak uvázat suk Van Wijk

Jako poslední uzel tohoto článku i seriálu zároveň volíme v podstatě jednoduchý ale ojedinělý Van Wijk. Osobně mu říkáme král Albert, protože oproti princi Albertovi z druhého dílu mojí série, má ještě jednu otočku navíc. Uzel je to široký a zároveň dlouhý. Přiznané obtočení působí dojmem nedbalé elegance ale zároveň nebudí dojem přebujelosti a okázalosti. 

Suk na kravatu Van Wijk

Van Wijka bych v téhle trojici označil za nejlehčí a zároveň nejuniverzálnější uzel pro všechny příležitosti.

Váš tým Lev Salónů.