Kosmetika z doby kazetové

Kosmetika, která frčela dlouhá léta, a to ještě daleko před tím než se začalo cinkat svazky klíčů při sametové. Tenkrát neměli naši dědové, tátové a ti zralejší z nás moc na výběr. Řekněme, že portfolio ryze pánské kosmetiky a produktů na holení nebylo v drogérce úplně široké. Přesto u nás na trhu byly kvalitní produkty, které díky svému jedinečnému charakteru a decentnímu výrazu přetrvaly až dodnes.

Náš výběr české retro kosmetiky není jen na vzpomínání, ale dokáže lehce konkurovat všem současným evropským brandům. Račte si vybrat kolínské vody, vody po holení či pěnivé krémy a mýdla zvučných jmen. Vždyť právě v dobách slávy těchto značek vznikl i pojem Lev Salónů.

Muži tehdy voněli převážně mýdlem (samozřejmě s jelenem) a tolik rozšířeným Pitralonem, který v naší retro sekci také najdete. Oblíbené byly ale také imitace německých a britských kolínských vod, které vyráběla česká firma Alpa. Pozadu pak nezůstala ani značka Astrid se svým Diplomatem nebo luxusní Denim importovaný z Itálie.

Holení pak bylo ve znaku klasických žiletkových strojků, pěna se běžně rozdělávala štětkou z mýdla v kelímku (značky Barbus, Pitralon). Nepřipomíná Vám tenhle koncept něco? 

Váš tým Lev Salónů.