Po čem klouže žiletka?

Nedávno jsme se zabývali tím, zda si pro holení vybrat klasický žiletkový strojek nebo shavettu (viz článek). Nyní se pobavíme o kosmetických přípravcích na holení jako jsou pěny, krémy, mýdla nebo u barberů populární transparentní holicí gely. 

Pěny na holení ve spreji stále v oblibě 

Proraso Aloe Vera pěna na holení

Mezi běžnou veřejností jsou dnes asi nejrozšířenější „instantní“ pěny ve spreji. Po stisknutí dávkovače máte okamžitě silnou a bohatou pěnu, kterou jednoduše nanesete svými prsty. U nás naleznete jak praktické cestovní tak větší domácí varianty od italského výrobce Proraso. Nevýhodou může být ale hutnost a neprůhlednost pěny, nepřesné nanášení pomocí prstů a bohužel také větší obsah ropy a chemie právě pro možnost uschovat přípravek v tlakové nádobě tak, aby po jejím opuštění pěnil a pěnu držel.

Tradiční krémy a mýdla na holení 

Do podobné kategorie bych zařadil krémy a mýdla. Princip je zde velmi podobný, ovšem se zcela jasným rozdílem - mýdlo je tuhé a krém je, no jak to říci inteligentně, krémový. Problematika tkví ovšem trochu jinde. Pro jednu sortu si musíte zakoupit vlastní misku na rozdělání pěny štětkou. Jsou to krémy v tubě a samostatně prodávaná tuhá mýdla (bez dózy). Pro tu druhou sortu je typické, že je již v praktické plastové nebo plechové dózičce, ve které ji můžete štětcem rovnou rozdělat a nanést. Ve výsledku je to pak spíše otázka toho, zda chcete mít v koupelně pěknou nerezovou či keramickou misku a nebo dózu od výrobce. Výhodou je zde vždy tenčí pěna a nanášení štětcem.

Stylové transparentní gely na holení 

Poslední a nejnovější přípravek je transparentní neboli čirý gel. Je v dóze nebo tubě a nanáší se prsty. Zde ovšem nepřesné nanesení nevadí, jelikož přes gel přesně vidíte, co holíte. Optimální pro přesné kontury a tedy i práci barberů. K tomu všemu je složení navíc velmi šetrné a téměř přírodní. U nás doporučujeme především transparentní gel značky Be-Viro.

Váš tým Lev Salónů!