O výživu vousů se postará olej na vousy

Jednou z hlavních cest, jak zaručit tvarovatelnost, poddajnost a zdravý vzhled Vašeho plnovousu je pravidelné používání olejů k tomu určených. Také proto jsme pro všechny Lvy naší salónní smečky připravili širokou nabídku českých či evropských výrobků, kterou jednoduše naleznete v kategorii oleje na vousy. 

Byjome Gentleman olej na vousy 30 ml

Užití je velmi snadné. Stačí přiloženým kapátkem nanést malé množství do dlaně, rozetřít v rukou a následně aplikovat na porost Vaší tváře. Vhodné je spolu s nanesením namasírovat též pokožku, která tuto péči také ocení. Může být totiž rovněž od Vašich vousů podrážděná nebo i vysušená.

Jaké jsou ale ingredience tohoto elixíru omlazujícího vous i tvář?

Které složky pomáhají, které chrání a které dodávají aroma Vašemu strništi, kníru či plnovousu? Podívejme se blíže na nejčastěji používané složky pánských kosmetických olejů.

Jak už sám název produktu napovídá, jde o olej. Přesněji je to ale směs nejrůznějších přírodních olejů, silic a případně dalších látek, které jsou pečlivě namixované v takovém poměru, aby se dobře roztíraly, vstřebávaly, příjemně voněly, pomáhaly a taky aby Vaše vousy nepůsobily umaštěně.

Nejčastěji užívané přírodní oleje jsou tyto: jojobový, arganový, avokádový, meruňkový, mandlový, z vinné révy, ovesný, konopný, ricinový, rýžový, olivový a tak dále a tak dále. Fantazii se meze nekladou, pokud jde o čistě přírodní látky. Jejich funkcí je hydratace, vytvoření ochranného filmu, aromatizace a také obsahují některé vitamíny, které Vaše pokožka i porost ocení. Vitaminy se ale do těchto kosmetických produktů přidávají i v syntetické formě, což není na škodu.

V neposlední řadě se pak do olejíčků přidávají aromatické silice, jejichž funkcí je samozřejmě především zprostředkování vůně. Z nejčastěji užívaných lze jmenovat například silici bergamotovou, mátovou, borovicovou nebo například hřebíčkovou. I zde je ovšem množství nepřeberné. Ať už tak či onak při výběru kteréhokoliv produktu z našeho Lvího portfolia neuděláte chybu. Můžete se řídit vůní, pocitem nebo značkou, to už je jenom na Vás.

Pak už stačí jen aplikovat a stanete se Lvem Salónů! Pokud potřebujete více informací o olejích na vousy, přečtěte si náš detailnější článek