Rozdíl mezi olejem, balzámem a voskem na vousy

Na letošním veletrhu Interbeauty a World of Beauty and Spa jste se nejvíc zajímali o naše oleje na vousy. Ptali jste se na složení a na výhody pravidelného používání. O tom už píšeme v dřívějším článku zde na blogu nebo zde. Dále pak následovala otázka v čem se olej liší od balzámů na plnovous a nebo od vosku na knír (či na vousy). A na to se podíváme nyní.

Hlavní rozdíl je v tužící síle 

Vosk na vousy Angry Beards 30 ml

Zásadní rozdíl a efekt bych asi viděl v tužící síle, a to v tomto vzestupném pořadí: olej - balzám - vosk. Olej jako takový vousy umí příjemně zjemnit a učinit je trochu poddajnějšími. V kombinaci s dobrým kartáčem z kančích štětin je můžete do jisté míry zkrotit. Ale pokud máte silně rebelující vous loupežníka Rumcajse, tak Vám to stačit určitě nebude. Postrádá totiž složky pro udržení tvaru vousu.

Balzámy už jsou svými vlastnostmi a složením vhodnější pro tvarování neposedných vousů a vytvoření více upraveného dojmu. Tuhý balzám je potřeba nejprve pořádně rozehřát v prstech a následně nanést na vousy, kde zase "zatuhne" .Hlavní roli hrají složky jako včelí nebo kandelilový vosk, kakaové či bambucké máslo a třeba i lanolin. 

Ve vosku na vousy, od kterého čekáme opravdu výrazný styling a nakroucené kníry, hrají výše zmíněné přírodní vosky absolutní prim. To aby bylo dosaženo nejlepšího toužícího efektu. Aplikace je stejná jako u balzámů, přičemž vosk je ještě o něco tužší a je potřeba ho opravdu velmi důrazně promnout a zahřát. Výsledkem si ale můžete být jisti. Knír nebo vousy zvládnou s voskem i krkolomnější úpravy.

Váš tým Lev Salónů!