Základní produkty na podporu růstu vousů

V dnešní době už nerozhodují o vousech pouze geny. Na trhu existuje řada produktů, které vám s růstem vousů pomohou. Pravdou však zůstává, že na každého tyto produkty fungují jinak a 100% výsledek vám nikdo nezaručí. Pojďme si tedy představit základní produkty na podporu růstu vousů, které stojí za to vyzkoušet.

V tomto článku tak budeme ignorovat všechny vedlejší faktory, které se na růstu vousů podílejí, jako je například životný styl.

1. Olej na vousy

Olej na vousy je naprostý základ pro vousáče. Obsahuje spoustu speciálních složek, které podporují růst vousů tím, že vytváří naprosto optimální prostředí pro růst vlasových folikul. Mezi ty složky řadíme například arganový, jojobový či avokádový olej. Dále pak esenciální oleje, jako je například Tea Tree olej, který je přínosný pro růst vousů, protože má jedinečný vliv na průtok krve v oblasti vlasové pokožky. Díky svým antiseptickým vlastnostem tento olej také pomůže zabránit hromadění chemických látek a odumřelé kůže. Vousy tak zůstanou hydratované, budou zdravě růst a bude zabráněno jejich vypadávání.

dermaroller

2. Dermaroller

Dříve jsme se s mikrojehličkováním mohli setkat pouze v kosmetických salónech a dermatologických klinikách, dnes už je možné používat dermaroller, neboli kosmetický váleček i v domácím prostředí. Váleček má po svém obvodu titanové mikrojehle, které při přejíždění pokožky vytváří malé ranky, a stimulují tak vlasové folikuly v dané oblasti. Tato stimulace vede následně ke zvýšené produkci kolagenu v podkoží, což přispívá ke zlepšení stavu kůže, růstu vlasů a vousů.

Mikrojehličkování není zcela příjemná záležitost, ale nemáte se čeho obávat, pokud se o dermaroller správně staráte. Důležité je před každým použitím dermaroller důkladně vydezinfikovat a zbavit ho nečistot.

Dermaroller navíc přispívá lepší absorpcí všech produktů, které jsou aplikovány na kůži. Pokud se tedy používá společně s olejem nebo přípravky na růst vousů, můžete očekávat jen ty nejlepší výsledky!

3. Kartáč na vousy

Další položkou na seznamu nejlepších produktů pro růst vousů je "kartáč na vousy". Kartáč na vousy se od běžného kartáče na vlasy liší převážně tím, že má kančí štětiny. Tyto štětiny jsou ideální jak pro vousy, tak i pro pokožku tváře. Štětiny přispívají k rozčesání vousů a dokonale z nich odstraňují nečistoty, jako jsou například zbytky jídla. Kartáč dále bojuje proti obávaným zarostlým chloupkům. A to tím, že čistí odumřelé kožní buňky od ucpávání pórů. Kartáč na vousy s kančími štětinami se také často používá pro aplikaci oleje na vousy. Olej stačí kapátkem aplikovat vousy a kartáčem ho vmasírovat do pokožky a vousů

Kartáče z kančích štětin mají tisíce štětin uložených hned vedle sebe a dostanou se tak i k těm nejmenším vousům, zatímco klasické kartáče mají štětin daleko méně.

4. Mytí vousů

Jak již bylo zmíněno výše, ve vousech často zůstávají zbytky jídla. Půl kilový hamburger zkrátka bez špinavého vousu nezdoláte. Tento problém za vás vyřeší šampon na vousy, který rozhodně patří mezí základní výbavu pro vousáče.

Na rozdíl od běžných mycích prostředků na obličej nebo šamponů na vlasy je šampon na vousy vyroben speciálně pro vousy. Možná se ptáte: "Copak vousy nejsou stejné jako vlasy na hlavě?". Není tomu tak, a to zejména kvůli rozdílným růstovým fázím. Standardně je také pokožka hlavy daleko mastnější než pokožka obličeje, což se projeví ve složení daného šamponu. Šampon na vlasy by tak mohl pokožku pod vousy zbytečně vysušit a překazit potenciální růst.

Naprostým základem šamponu na vousy je tedy jeho složení. Mezi kvalitní složky řadíme přírodní ingredience jako je například rakytník, arganový a ricinový olej či aloe vera. Tyto složky obsahují aktivní čistící látky a zanechají vaše vousy přirozeně čisté hned po prvním umytí.

5. Přípravky na podporu růstu vousů

Pokud dodržujete výše zmíněné zásady, můžete podpořit vousy přípravkem na podporu růstu vousů. Na českém trhu je jich celá řada s rozlišným složením. Mezi ty nejznámější patří Beard Doping od české značky Angry Beards. Mezi další přípravky na podporu růstu vousu patří Beviro Natural Beard Booster a Stevův Beard Booster. Horkou novinkou na českém trhu je navíc Hey Joe Premium Elixir na růst vousů.

Angry Beards Beard Doping je jedním z nejznámějších produktů na podporu růstu vousů v České republice. Jeho princip spočívá především v prokrvení folikul a v hydrataci a zvláčnění pokožky. Hlavním stavebním kamenem je však Diaminopyrimidine Oxide, který stojí za celým tajemstvím. Beard Doping je možné si zakoupit ve dvou baleních, a to 30 ml a 100 ml v podobě Big D.

angry-beards-sada-pro-rust-vousu

Beviro Natural Beard Booster od české přírodní značky Beviro rovněž prokrvuje pokožku, stimuluje folikuly vousů, dodává jim energii a tím pomáhá prosadit se vousům, které se zatím neprodraly na povrch pokožky. Mezi hlavní účinkující látky patří Cressatin a guarana. Dalšími pomocnými látkami jsou biotin, extrakty z bylin, keratin, panthenol a další vyživující oleje, jak pro vousy, tak pro pokožku. A Natural Beard Booster je opravdu přírodní! Obsahuje až 90 % přírodních složek a určitě stojí za to ho vyzkoušet.

Na velmi podobném principu funguje i další přípravek Stevův Beard Booster, který zároveň patří mezi cenově nejpřijatelnější produkty z této kategorie. Prokrvuje pokožku, dodává jí potřebné živiny a probouzí vousy pod povrchem.

Hey Joe Premium Elixir na růst vousů obsahuje 99 % přírodních složek. Jeho vzorec obsahuje rostlinné kmenové buňky. Dále také obsahuje plno minerálních látek podporující růst zdravých a silných vousů.

Pozor, všechny tyto přípravky se musí brát pravidelně a dlouhodobě! Nutným pomocníkem je také dermaroller, který velmi razantně zvýší účinek daných produktů.

Rada na závěr

Trpělivost, trpělivost, trpělivost! A u vousů to platí dvojnásobně. Pořádným plnovousem se může pyšnit jen málokdo a většina mužů se potýká hned s několika překážkami při růstu vousů. Takže žádný stres, dodržujte zmíněné rady, používejte zmíněné produkty a výsledky se dostaví. Pokud vás tento článek bavil, přečtěte si i našich 10 tipů, jak na růst vousů, kde zahrnujeme i ostatní faktory, které ovlivňují daný růst vousů.

Váš tým Lev Salónů.