Znáte Jakuba Abraháma?

Jakum Abrahám

Říká Ti něco jméno Jakub Abrahám? Tak to by mělo! Tento slovenský guru pánské módy a společenské etikety s námi totiž konečně uzavírá spolupráci, aby mohl každý týden nabídnout novinky i osvědčené tipy ze světa mužů.

Už dávno všichni víme, že nestačí pouze vypadat jako Lev salónů, ale je třeba se tak i umět chovat. Právě proto jsme si povolali toho nejzkušenějšího.

Každý měsíc, se budeš moct těšit na speciální článek týkající se zejména etikety, pánské módy a těch nejlepších produktů pro péči o svůj zevnějšek. Nebudou chybět osobní recenze, typy a triky, zkrátka vše, co potřebuješ, abys mohl hrdě kráčet s námi cestou těch opravdových Lvů Salónů. 

Jakub Abrahám

„Slovenský kouč pánskej módy a spoločenskej etikety.“

Jakub Abraham se narodil 1. 2. 1993 v Bratislavě. Původně studoval na Taneční konzervatoři Evy Jaczovej v Bratislavě, ale po pěti letech se rozhodl přejít na hereckou dráhu. Absolvoval herectví na Církevní konzervatoři v Bratislavě. Už během studia se začal aktivně věnovat práci v dabingu, rozhlase a divadle. V roce 2011 založil profesionální divadelní společnost Činoherní klub Bratislava, kterou vede a zároveň i účinkuje ve více inscenacích. Šest let uváděl svou talkshow BEZ OPONY, ve které vyzpovídal více než pětapadesát významných osobností z kulturního a společenského života. Absolvoval několik školení, seminářů a vzdělávacích programů v Mezinárodním klubu SR zaměřených na pánskou módu, společenskou etiketu a protokol u dlouholetého diplomata Rudolfa Hromádky. Od roku 2014 se věnuje odbornému hodnocení restaurací a hotelů pro renomovaný magazín TREND. Své znalosti si rozšířil i v prestižním vzdělávacím programu "Master of business Etiquette" (MBE) v Praze, pod vedením Ladislava Špačka. 

Jakube, co pro tebe znamená pojem Lev Salónů? Znáte jej i na Slovensku?

Samozřejmě, Lev Salónů musí být v každé zemi. Všeobecně to je ale muž, který velmi dobře ví, co na sebe, pohybuje se v dobré společnosti, navštěvuje známé podniky a kluby, používá ty nejlepší parfémy, má vybraný vkus, ale především je to někdo, kdo se umí bavit a komunikovat na úrovni. Něco jako gentleman 21. století.

Myslíš si, že být Lvem Salónů je stále aktuální? Jak by měl takový Lev vypadat?

Dnes je to možná aktuálnější, než by se mohlo zdát. My u nás na Slovensku cítíme neustále narůstající zájem o dokonalé tradiční holení, kvalitní kolínské vody, ručně vyráběné doplňky a nebo vlasovou kosmetiku. To všechno je základem správného Lva Salónů. Samozřejmě nesmíme opomenout i znalost jistých společenských pravidel, dokonalou výřečnost a galantnost, ale i trochu té zdravé „slušné“ drzosti.

Je podle tebe Lev Salónů spíše o chování nebo o vzhledu?

Jednoznačně kombinace obou. Ať se nám to líbí nebo ne, oblečení a šaty ještě dlouho budou dělat člověka. Můžeme mít jakkoliv dobré vyjadřování, ale pokud je náš vizuál pravý opak, nikdy to nebude ono. Dokonalý úspěch ve společnosti nám zabezpečí spojení správného chování a reprezentativního vzhledu. Takový by měl být Lev Salónů.

Myslíš si, že je se Lvem Salónů úzce spojena i etiketa?

Jsem o tom přesvědčený. Jak už z názvu vyplývá, Lev Salónů je někdo, kdo by se měl dokonale orientovat ve společenských pravidlech. Měl by vědět, kdy a jak je nonšalantně porušit ale zároveň zachovat si dekórum a úroveň. Etiketa nám pomáhá předejít nepříjemným faux pas právě tím, že ji ovládáme. Daleko jednodušeji se nám v ní potom pohybuje.

Jaká je hlavní rada, kterou bys dal každému Lvu Salónů?

Mám tři slova, které to myslím nejvíce vystihují. Jasně, zdvořile a šarmantně. U Lva Salónů ještě dodám i sebevědomě. Ale jen tak zdravě :-).

Buď Lev Salónů!