Doutníky Cohiba Robusto
Detailní popis produktu
Upozornění
Humidor je ideálním pomocníkem pro skladování doutníků. Je však nutné jej co nejdříve "zavlhčit". Ihned po obdržení humidor rozbal, do zvlhčovače nalij destilovanou vodu a přidej pár kapek antibakteriální tekutiny. Na vlhkoměru by měla ručička dosáhnout hodnoty asi 70 - 75 %, v takovém případě doutníky vydrží čerstvé i desítky let. V případě, že nebudou doutníky více než 5 dní ve vlhkém prostředí, dojde k jejich vysychání a popraskání. Více o tom jak doutníky skladovat si přečti v článku: Jak pečovat o doutníky.
Detailní popis doutníku Cohiba Robusto
Cohiba, nejprestižnější značka společnosti Habanos S.A., je prezentována nejlepšími listy z nejkvalitnější plantáže Vegas Finas de Primera z pěstitelské oblasti Vuelta Abajo, provincie Pinar del Rio na Kubě. Vytvořena byla roku 1966 jako oficiální státní dar pro diplomaty a hlavy států. Na trhu se objevila roku 1982 coby vyhledávaný symbol pro ty, kdo hledali exkluzivní Havano. Pečlivý proces výběru a dlouholeté zrání listů, stejně jako fakt, že Cohiba je jedinou značkou která používá trojitou fermentaci tabákových listů ke zpracování, jsou zárukou nezaměnitelné chuti.
Cohiba je jedinou značkou která při výrobě doutníků používá trojitou fermentaci tabákových listů. Tento proces je důvodem jejich kvality a nezaměnitelné chuti!
Hlavní předností Robusta je perfektní stavba těla a výborný tah. Krycí list je tmavší s jemným žilkováním, chuť je plná a bohatá. Nejen znalci se tak mohou těšit na příjemný doutník s nádechem sladkého cedru. Prohořívá rovnoměrně a ve druhé třetině se postupně chuť stupňuje, volně přechází z krémové a kořeněné k výraznému tónu pražených mandlí. Finále je pomalé a výrazné, celkový dojem je však velice příjemný.
Detailní parametry doutníku Cohiba Robusto
- Prstýnek č. 50
- Délka: 124 mm
- Tloušťka: 20.0 mm
- Balení: 1 a 3 ks
- Orientační doba kouření: 45 - 75 minut.
- Krycí list: Kuba Natural
- Vázací list: Kuba Natural (Vuelta Abajo)
- Náplň: Kuba Natural (Vuelta Abajo)
- Balení: speciální balení
Podívej se přímo na recenzi doutníku!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Cohiba patří právem k těm nejproslavenějším na světě - je značkou kvality, tradice a dokonalosti. Cohiba spatřila světlo světa v roce 1966 a byla původně určena jen pro nejvybranější společnost – Fidela Castra a hlavy států, které k vůdci přijely na návštěvu. Vyráběny byly v dříve utajované, nicméně dnes celosvětově proslavené továrně El Laguito na předměstí Miramaru, v Havaně. O zrodu značky koluje v zemi bezpočet legend. Praví se, že Castro si u svého osobního strážce B. Perese všiml neznámého druhu doutníků s překrásným aromatem a neodolatelnou chutí. Když se na doutníky Castro zeptal, Peres přiznal, že se jedná o doutníky beze jména, které ubalil jeho přítel, v té době pouze dvacet let starý, Eduardo Rivera. Vůdci natolik zachutnali, že nechal jejich výrobce Eduarda Riveru přestěhovat do přísně střežené vily v centru Havany, kde balil doutníky Cohiba v továrně La Corona, výhradně pro kubánskou vládu. Pro výrobu doutníků značky Cohiba se používá těch nejlepších listů z pouhých deseti vybraných kubánských farem z oblastí San Juan y Martínez a San Luis v regionu Vuelta Abajo. Ke sklizni je každoročně určeno pět plantáží s nejlepšími listy.