Rozdíl mezi kolínskou a vodou po holení

Ať už máme jakýkoliv plnovous či pár chloupků na bradě, musíme se čas od času oholit. Každý má jiný styl holení a každý preferuje něco jiného. 

Ovšem nehledě na způsob oholení dostane kůže vždycky na frak. Ranky, otevřené póry a vysušená pokožka. Aby to pleť zvládla co nejlépe a mohla se uklidnit a zahojit tak je zapotřebí ji hydratovat a uzavřít póry. K tomu existuje několik nejrůznějších způsobů. My se ale zaměříme na dva příjemné rituály použití kolínské vody a vody po holení.

Proraso Sandalwood voda po holení

K čemu slouží kolínská? 

Kolínská, volně přeloženo z francouzkého Eau de Cologne (Parfémová voda z něměckého Kolína nad Rýnem). Dnes synonymum pro jakýkoliv parfém s obsahem 2-5% vonných látek. A jak používat kolínskou vodu? Potřebné množství si připravte do dlaní a aplikujte především na krk nebo zápěstí. Je to ve skutečnosti přece jen lehčí verze toaletní vody a její hlavní úkol je navonět.

Některé kolínské (třeba Proraso nebo Be-Viro)  již mají i sprejový aplikátor pro jednodušší použití, které pořád ještě obsahují alkohol a umí pěkně prohřát a vydezinfikovat. 

K čemu slouží voda po holení?

Voda po holení má narozdíl od kolínské i účinky, které pomáhají kůži hydratovat, uzavřít póry a celkově zklidnit. A jak aplikovat vodu po holení? Dle některých výrobců prý ve dvou fázích. Jednou hned po holení a podruhé jakmile první vrstva zaschne. To zejména ocení ti co trpí na suchou kůži. Zde platí, že nakapeme přiměřené množství do dlaní a naneseme na celou oholenou plochu.

Váš tým Lev Salónů!