Víte, kdo je Lev Salónů?

V tomto článku si vyjasníme základní pojmy, jako je gentleman a Lev Salónů. Je mezi nimi totiž patřičný rozdíl a je potřeba ho znát. Jeden z nich se neřídí žádnými pravidly, avšak dobře je zná a ví, co je správné. Který z nich to je? 

Nejsem gentleman, jsem Lev Salónů!

Heslo nejsem gentleman, jsem Lev Salónů je tak trochu kontroverzní. Nejvíce však v této době, kdy se gentlemanství údajně vrací do módy. Ale tvrdit, že pěkná košile nebo polobotky z vás udělají gentlemana je asi stejná blbost jako tvrdit, že kvalitní suspenzor dělá brilantního hokejistu. Souvisí to, to jistě. Ale ta relevance je jaksi tristní.

Víte, kdo je Lev Salónů?

Rozdíl mezi Gentlemanem a Lvem Salónů 

Takže jak se stát gentlemanem (česky kavalírem)? Přečíst si o tom pár knížek, snažit se být lepším člověkem, chovat se galantně. A až vám přijde do schránky pozvánka na pohřeb člena královské rodiny, tak se prosím oblékněte podle diplomatické etikety. Gentleman se samozřejmě módního faux pas oficiálních státnických událostí vyvaruje. 

Existuje mnoho „gentlemanských“ článků, například o tom, jak nosit „pohodlně“ sako v létě. Na tenhle protimluv by se hodilo odpovědět: „leda přes rameno“. Korelace gentlemanství a zpocených map v podpaží či zpocených zad je poněkud špatná. 

Pojem lev salónů nemá žádné mantinely. Když jsme o názvu svojí firmy (Lev Salónů) mluvili se svými známými ze zahraničí a hledali jsme cizojazyčnou variantu, tak nás asi nejvíce zaujalo německé „der Party Löwe“ – lev (král) párty, což mi přijde jako modernější podoba českého výrazu. Lev salónů je člověk společenský, rád se baví a k tomu patří dobré oblečení, kvalitní oholení či pěstěný vous a především extravagantní módní doplňky. Právě ty umí podnítit konverzaci a společenský kontakt.

Lev salónů můžu být gentlemanem, samozřejmě. Ale především je to dobře upravený muž, společenský, nenucený, zajímavý. A levsalonu.cz je tu proto, aby to vhodně vybranými doplňky nebo produkty podtrhnul a podpořil.

Buď Lev Salónů!