Dermaroller aneb zázračný váleček - vše co potřebujete vědět.

Možná vypadá jako zmenšená verze nějaké středověké mučící pomůcky, je to však nástroj, který vám pomůže s řadou kožních problémů, které vás souží. 

Co je to dermaroller?

Dermaroller je zařízení na mikrojehličkování, jehož prostřednictvím můžete doma suplovat některé procedury dermatologických profesionálů. Je to, jednoduše řečeno, váleček s rukojetí, tento váleček je však posetý stovkami droboučkých jehel, které v pokožce vytváří malinkaté vpichy. Na tato povrchová „zranění“ kůže reaguje zvýšeným přísunem krve, které má za úkol tyto vpichy zacelit. Výsledkem je potom nová tkáň bohatá na kolagen, která vypadá zdravěji a mlaději.

Dermaroller 0,5 mm

Benefity a výhody používání dermarolleru

Kromě výše zmíněného celkového zlepšení vzhledu pokožky se dá dermaroller využít i k řadě specifických problémů. Dokáže bojovat třeba se začínajícími vráskami či vyhladit drobné jizvy, například ty po akné – to vše díky zlepšené produkci kolagenu. Další nespornou výhodou je, že zajistí lepší vstřebávání látek ze všemožných olejů či krémů. Otázka, která však jistě pálí mnoho mužů (a kvůli které jste tento článek možná rozklikli) je, zda dokáže dermaroller pomoci i s růstem vousů. A odpověď zní – ano, i toto je schopný zařídit. Zvýšená cirkulace krve a tvorba kolagenu je nápomocná i při pěstování vašeho plnovousu.

  • Celkové zlepší vzhledu pokožky.
  • Vyhlazuje vrásky, drobné jizvy nebo strie.
  • Zvyšuje absorbci všech látek z aplikovaných prostředků až o 4000%.
  • Zvýšená cirkulace krve a tvorba kolagenu - důležitá látka pro elasticitu a pevnost pokožky.
  • Přispívá k růstu vousů a vlasů.
  • Obnova kožních buněk.
  • Bojuje s vypadáváním vlasů či očními vaky.

Jak dermaroller používat?

1. Je to jednoduché. Nejprve si pořádně prohlédněte svou tvář. Dejte pozor na otevřené rány či aktivní akné – to jsou místa, kterým se budete chtít vyhnout, je zde totiž riziko, že byste si po obličeji roznesli infekci.

2. Vydesinfikujte svůj váleček a vyčistěte si tvář antiseptickým přípravkem.

3. Jemně přiložte roller a několikrát, přibližně desetkrát, přejeďte kůži. Nezajíždějte však pod oči – tam se nachází velmi jemná kůže, která by se mohla poškodit. Vyhněte se také výše zmíněným rizikovým místům, které jste vypozorovali.

4. Opakujte znovu stejný pohyb, nyní však v kolmém směru. Poté, do třetice všeho dobrého, jeďte po diagonále.

A tím je hotovo! Po ukončení procesu nezapomeňte váleček znovu vydesinfikovat. Nechte kůži chvilku odpočívat a pak můžete nanést rozličné skin care produkty, třeba ty na podporu růstu vousů. Tuto kúru zpočátku opakujte přibližně jednou do týdne. Později, když si na proces zvyknete, je žádoucí navýšit frekvenci a používat dermaroller dvakrát až třikrát týdně. Pokožka bude zdravější, omládne a vousy porostou jako z vody.

Jak dermaroller čistit/dezinfikovat?

Před a po každém použítí dermarolleru, je nutné ho důkladně vyčistit a vydezinfikovat. Nejprve dermaroller opláchněte pod tekoucí, horkou vodou. Tím ho zbavíte hlavních nečisto a zbytků kůže. Poté ho vložte do jakékoliv nádoby naplněné alkoholem (nejlépe 70%, 99% alkohol se rychle odpaří) a nechte to alespoň po 15 minut namáčet. Poté ho opláchněte vařící vodou, nechte uschnout a vložte zpět do ochranného pouzdra (to udržujte také v největší čistotě). 

Pokud doma nemáte alkohol, můžete použít jakoukoliv dezinfekci či čistící prostředek. Pokud vám na válečku zůstává hodně odumřelých zbytků kůže, můžete použít jakýkoliv kartáček, který si k tomu určíte. 

Buď Lev Salónů!